top of page

Lilek s ořechovou pastou a bylinkami

Aktualizováno: 4. 1. 2024

Tenhle recept funguje perfektně jako předkrm, chuťovka na party, anebo klidně hlavní jídlo. Jedná se o trochu zjednodušený původně gruzínský recept- jedla jsem je poprvé skoro před desíti lety a totálně této kombinaci chutí propadla. Doufám, že na tom budete podobně. Servírují se studené, můžete je tedy připravit klidně den předem a v den D jenom vytáhnout a posypat čerstvými bylinkami.

Lilek s ořechovou pastou a bylinkami

Ingredients

  1. 2 lilky

  2. 2 stroužky česneku (méně kdo mu moc neholduje)

  3. 2 hrnky lehce opražených vlašských ořechů

  4. 1 čajová lžička vinného octa

  5. menší hrst čerstvého koriandru

  6. menší hrst čerstvé hladkolisté petržele

  7. sůl

  8. olivový olej na smažení

  9. příp. granátové jablko na posypání

Instructions

  1. Z lilků odkrojíme “bubáka” a nakrájíme je podélně na tenké plátky. Posolíme a pět minut necháme opotit. Následně plátky lilku opláchneme a osušíme.

  2. V pánvi rozehřejeme olivový olej a lilek dozlatova osmažíme. Necháme odstát na pár listech kuchyňských utěrek, abychom se zbavili přebytečného oleje.

  3. V mixéru dohladka pomixujeme ořechy, česnek, bylinky (trochu si nechte stranou na zdobení), přidáme ocet a případně pár lžic vody, aby se vytvořila krásně hladká pasta.

  4. Plátky lilku pomažeme pastou, servírujeme buď přeložené napůl, anebo srolované.

  5. Posypeme zbylými bylinkami, případně granátovým jablkem.


food_tere_49
food_tere_51

6 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Bình luận


bottom of page