top of page

Mořský vlk v solné krustě

Aktualizováno: 4. 1. 2024

Ryba v solné krustě je stoprocentně jídlo, kterým uděláte dojem. Ať už chystáte pohoštění pro návštěvu, anebo slavnostní jídlo na neděli. A pokud máte kuchyňského robota a nemusíte sníh šlehat ručně, máte hotovo za pět minut (plus tedy pečení, samozřejmě). Příloha je jenom na vás- se salátem, pečenými bramborami… Fantazii se meze nekladou. Ryba je krásně šťavnatá, tak akorát prosolená- tohle je rozhodně můj nejoblíbenější způsob, jak si celou rybu připravit. Tak tedy dobrou chuť!



Ingredients

  1. 1 mořský vlk (anebo jiná ryba- candát, okoun, pražma...)

  2. bílky ze 3 vajec

  3. 0,5 kg hrubé mořské soli

  4. 1 citrón

  5. čerstvý tymián

Instructions

  1. Předehřejeme troubu na 220 stupňů.

  2. Ušleháme tuhý sníh z bílků a špetky soli. Jakmile je pevný (po otočení nádoby nevytéká ven), stěrkou opatrně vmícháme zbytek soli.

  3. Rybu opláchneme a osušíme kuchyňskou utěrkou. Do bříška jí dáme pár plátků citrónu a čerstvý tymián.

  4. Zhruba třetinu sněhu se solí rozetřeme do zapékací nádoby. Na to položíme vlka.

  5. Zbytkem sněhu ho hezky přikryjeme. Hlava a ocas můžou zůstat z krusty venku.

  6. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 25-30 minut. Krusta bude zlatavá a pokud do ní strčíme nůž, bude horký, ale nepopálí nám rty.

  7. Rybu očistíme od solné krusty a servírujeme.


0 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page