top of page

Hummus z červené řepy

Aktualizováno: 4. 1. 2024

Když máme toho Valentýna, musím se s vámi podělit o můj leta letoucí oblíbený recept s česnekem. Doporučuji připravit na večer (třeba spolu s cibulovým dipem J). Tenhle hummus z pečené červené řepy nedělám. Jednou se mi s tím nechtělo dělat, měla jsem doma nakládanou, a tak strašně mi to chutná, že už se s pečením, loupáním, máčením a vařením cizrny prostě nedělám. Mám doma vždycky nějakou tu plechovku cizrny a naloženou řepu ve špajzu, a když potřebuju rychle nějaké drobné pohoštění, dělám hummus. Miluju jednohubky z pečeného chleba v troubě na olivovém oleji, nebo s nakrájenou zeleninou jako dip. Jako příloha k masu či pečené zelenině je taky fantastický. Používám ho taky do krabiček na cesty. Tak dobrou chuť!



Ingredients

  1. 1 plechovka nakládané cizrny (cca 400ml)

  2. 660g nakládané červené řepy (osvědčila se mi ta od Lázničky)

  3. 2 stroužky česneku

  4. šťáva z ½ citronu

  5. 150 ml olivového oleje

  6. hrubá mořská sůl

Instructions

  1. Řepu i cizrnu zcedíme.

  2. Všechny ingredience kromě soli a oleje dáme do blenderu a mixujeme do hladké pasty.

  3. Na závěr vlijeme olej a ještě pomixujeme.

  4. Dochutíme solí, případně ještě citrónem (či česnekem, jak je každému libo).


0 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page