Hummus z červené řepy
- Terezie
- 14. 2. 2017
- Minut čtení: 1
Aktualizováno: 4. 1. 2024
Když máme toho Valentýna, musím se s vámi podělit o můj leta letoucí oblíbený recept s česnekem. Doporučuji připravit na večer (třeba spolu s cibulovým dipem J). Tenhle hummus z pečené červené řepy nedělám. Jednou se mi s tím nechtělo dělat, měla jsem doma nakládanou, a tak strašně mi to chutná, že už se s pečením, loupáním, máčením a vařením cizrny prostě nedělám. Mám doma vždycky nějakou tu plechovku cizrny a naloženou řepu ve špajzu, a když potřebuju rychle nějaké drobné pohoštění, dělám hummus. Miluju jednohubky z pečeného chleba v troubě na olivovém oleji, nebo s nakrájenou zeleninou jako dip. Jako příloha k masu či pečené zelenině je taky fantastický. Používám ho taky do krabiček na cesty. Tak dobrou chuť!

Ingredients
1 plechovka nakládané cizrny (cca 400ml)
660g nakládané červené řepy (osvědčila se mi ta od Lázničky)
2 stroužky česneku
šťáva z ½ citronu
150 ml olivového oleje
hrubá mořská sůl
Instructions
Řepu i cizrnu zcedíme.
Všechny ingredience kromě soli a oleje dáme do blenderu a mixujeme do hladké pasty.
Na závěr vlijeme olej a ještě pomixujeme.
Dochutíme solí, případně ještě citrónem (či česnekem, jak je každému libo).

Comments