top of page

Nakládaná pečená rajčata s česnekem a bylinkami

Aktualizováno: 4. 1. 2024

Nikdy nejsou rajčata tak sladká a voňavá, jako právě v srpnu. Je to nádhera. Tuhle chuť a vůni spolu s česnekem a bylinkami (ze zahrádky) zavřít do sklenice, jednou v zimě přiběhnout domů, hodit vařit těstoviny, prohřát jednu sklenici, zastrouhnout parmazánem a vzpomínat na léto… priceless. Pokud máte nadbytek rajčat ze zahrádky a všechny varianty salátů z nich už vám lezou krkem, doporučuji si trochu té laskominy našetřit na výrazně studenější a méně plodné časy. Takže s chutí do toho!




Ingredients

  1. 1 kg rajčat

  2. pár stroužků česneku

  3. čerstvé bylinky (tymián, oregano, rozmarýn...)

  4. sůl

  5. lžíce třtinového cukru

  6. olivový olej

Instructions

  1. Troubu rozehřejeme na 180 stupňů.

  2. Plech vyložíme pečícím papírem a vyskládáme na něj omytá a osušená rajčata řezem nahoru.

  3. Každé rajče lehounce pocukrujeme a posolíme. Zakapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby.

  4. Zhruba po hodině přidáme nasekaný česnek a bylinky, zakápneme oliváčem podle potřeby.

  5. Pečeme ještě cca půl hodiny. Rajčata vyskládáme do sterilizované zavařovací sklenice spolu s česnekem, částí bylinek a hlavně vypečenou šťávou. Zalijeme olivovým olejem až po okraj. Pokud chcete skladovat až do zimy, doporučuji zavařit.

3 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Comentários


bottom of page